Laddar...

För mig är ADHD inte i första hand något negativt – speciellt inte idag, när jag vet hur jag ska ta hand om mig själv. Jag har en otrolig massa skön energi från morgon till kväll som jag aldrig skulle vilja vara utan.

Det hela började med att jag var tvungen att hoppa av gymnasiet. Jag var så himla trött och kunde inte motivera mig själv till att komma upp på morgnarna. Visst är det normalt som ung att vara trött, men inte så fruktansvärt som jag var.

Jag jobbar som inspiratör, föreläsare och utbildare. Jag lever på min energi och mitt engagemang. Jag har eget företag och kan lägga upp dagarna hur jag vill och styra mycket själv.

Min ADHD var ett typiskt skolexempel. Jag hade svårt i skolan och kunde inte sitta still om dagarna och dessutom hade jag dyslexi. Jag var besvärlig och fick gå i specialklass.

I dag finns fler möjligheter än då jag var barn. När jag växte upp var skolan ett ont måste att gå till om dagarna istället för glädje att lära sig.

Jag sprider saker runt mig hela tiden i vardagen. Det läggs kläder och saker överallt men jag har mina system och ritualer som jag måste följa och då blir det bra.

Jag tackar lätt ja till saker utan att tänka efter. Om någon kompis vill träffas säger jag snabbt ja och likadant på jobbet. Jag driver mig själv väldigt hårt och ofta blir mina dagar fullproppade.

Om vi ska ha filmkväll hemma i soffan har jag jättesvårt att sitta ner och titta på hela filmen utan att göra andra saker. Jag stänger av och går och gör något annat.

Tidigare drack jag ett till två glas vin varje kväll. Det gav mig en skön känsla. Jag har inte tyckt om att dricka för mycket, men en liten dos har jag velat ha. Det är förstås inte bra i längden.

Jag tar på mig för mycket och stupar i säng på kvällen. Nästa dag kan jag vara helt utslagen. Då behöver jag stanna hemma och ta igen mig annars blir det inte bra.

När motivationen kommer kan jag sitta dygnet runt. Det kan vara en skrivuppgift eller en bilduppgift. Då kör jag på som en oljad maskin natten lång.

Uppdaterad: 27-09-2016